Followers

Saturday, October 17, 2015

Ready ke Tak Ready?

haaaa..
ni bru seminggu lbh kawen bru nk fikir pasal ni
-.-

actually, kami plan nk kawen thn dpn..bln March..
tp bile dah bgtau Ibu, then Ibu pulak bgtau adik bradik die and ask for opinions, maka ter-set lah tarikh sarung cincin, tarikh nikah, and tarikh sanding..

perasaan?

hmmm..rase rase nye..?

mesti la terkejut. sume org kalau boleh mmg nk kawen kan? tp bile sume berlalu sepantas kilat, sy trime je la dgn hati terbuka. nk buat bende baik kan? aidilfitri hri tu trus set tarikh sarung cincin 08.08.15..then trus set date utk nikah 10.10.15
dlm kepale ni time tu, "sempat ke nk settle sume before 10.10 ni?" yela, kursus tak attend lg..HIV pun xbuat lg. bile google, org ckp n kne buat appointment la..ini laaa..itu la..da settle kursus and HIV test, bab borang pulokkkkk -.-
Alhamdulillah, part perempuan xpyah byk fikir sbb sume Pok Su tlg settle kan. Tang lelaki je la yg leceh sket..nk borang akuan bujang from company, then nk kne isi pulak borang akuan permastautin, then baru lah boleh isi borang kebenaran nk nikah..lepas settle borang2 tu sume, bwak g Pejabat Agama Islam Selangor, xsmpi 15 minit SETTLED! can u believe that? tgk review org lain yg nk kawen, kne buat 3bln before tarikh nikah la..ini laaa..itu laaaa..
Alhamdulillah..Allah permudahkan segala urusan kebenaran nikah bg pihak lelaki..settle lelaki, pos pulak sume tu ke Kelantan, sbb nk nikah kt Kelantan (kampung Ibu kt Kelantan). 2 3 days after that, Pok Su whatsapp ckp borang da settle, and DA BOLEH KAWEN!

Syukur sekali lagi..Allah permudahkan segalanya..

makanya..

bernikah la kami pada 10.10.15
sekali lafaz je

bile sah je..org blakang da ketawa..sbb laju sgt! nmpk sgt la Mr.Saranghae tak tdo mlm nk mengingat lafaz tuh..honestly, bile saksi kate sah je, hati ni xde la sebak..slalu tgk video org nikah, yg pempuan mesti sebak..hihik! 

TAPI..
yg sebaknye..time Abah berjabat tangan dgn Mr.Saranghae..mcm pesan pesan la..mase tu, bercucuran air mate jatuh weyyyy..! hati ni kalau berkenaan Abah, mmg cpt sket tersentuh..selepas ape yg terjadi kan, mmg prasaam ni bercampur baur..dah la lepas nikah Abah trus balik..so smpi di situ je la..

lepas settle sume hal kt Kelantan, baru la balik Kerteh, tdo smlm kt sane..then singgah Kuantan on our way back to KL. sampai je Kerteh, tertanjat sket bile tbe tbe je dpt title "Mak Ngah". hahahha! then ikot Mak Mertua g akad nikah sepupu Mr.Saranghae. mule mule mcm mls nk g..then, fikir fikir balik, boleh la klu Mak Mr.Saranghae nk kenalkan menantu baru ni kt keluarga sane kan..kehkehkehkeh! Okay laaaa..i had fun seeing new people..malu malu pun ade gak.. *wink wink wink*

i think thats for now
im surely will update more soon


xoxo
Lya

No comments:

Post a Comment